Skip to main content
Yleinen

Mitä riskejä liittyy putkityön tekemiseen itse?

By 15.7.2024No Comments

Väärin tehdyt asennukset ja niiden seuraukset

Putkityöt vaativat tarkkuutta ja ammattitaitoa. Väärin tehdyt asennukset voivat johtaa vakaviin ongelmiin, kuten vesivahinkoihin. Vesivahingot voivat aiheuttaa merkittäviä kustannuksia ja vaatia laajoja korjauksia. Lisäksi ne voivat johtaa homeongelmiin, jotka voivat vaikuttaa terveyteen ja asumismukavuuteen.

Kun putkityöt tehdään itse ilman riittävää osaamista, on suuri riski, että asennukset eivät ole tiiviitä tai ne on tehty väärin. Tämä voi johtaa vuotoihin, jotka voivat jäädä huomaamatta pitkään. Vuotava vesi voi aiheuttaa rakenteellisia vaurioita ja heikentää rakennuksen arvoa. Ammattilaisen tekemä työ takaa, että asennukset ovat oikein ja kestävät aikaa.

Vakuutusturvan menettäminen

Monet vakuutusyhtiöt edellyttävät, että putkityöt tehdään ammattilaisen toimesta, jotta vakuutusturva säilyy. Jos putkityöt tehdään itse ja niistä aiheutuu vahinkoja, vakuutusyhtiö voi kieltäytyä korvaamasta vahinkoja. Tämä voi johtaa suuriin taloudellisiin menetyksiin, jos esimerkiksi vesivahinko aiheuttaa laajoja korjauksia.

Vakuutusturvan menettäminen on merkittävä riski, joka kannattaa ottaa huomioon. Ammattilaisen tekemä työ on usein myös dokumentoitu, mikä helpottaa mahdollisten korvausvaatimusten käsittelyä. Me Nascotec Oy:ssä varmistamme, että kaikki työt tehdään vakuutusyhtiöiden vaatimusten mukaisesti, jotta asiakkaamme voivat olla huoletta.

Oikeiden työkalujen ja materiaalien puute

Putkityöt vaativat erikoistyökaluja ja -materiaaleja, joita ei välttämättä ole saatavilla kotona. Ilman oikeita työkaluja ja materiaaleja työn laatu voi kärsiä, mikä voi johtaa ongelmiin myöhemmin. Esimerkiksi vääränlaiset liittimet tai putket voivat aiheuttaa vuotoja tai muita ongelmia.

Ammattilaisilla on käytössään kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit, ja he osaavat valita oikeat tuotteet kuhunkin tilanteeseen. Tämä takaa, että työ tehdään oikein ja kestää pitkään. Käytämme vain korkealaatuisia materiaaleja ja työkaluja, jotta voimme taata asiakkaillemme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Ajan ja vaivan säästäminen

Putkityöt voivat olla aikaa vieviä ja vaativia. Itse tehtynä ne voivat viedä huomattavasti enemmän aikaa kuin ammattilaisen tekemänä. Tämä voi aiheuttaa stressiä ja haitata arkea, varsinkin jos putkityöt liittyvät esimerkiksi keittiön tai kylpyhuoneen remonttiin.

Ammattilaisen palkkaaminen säästää aikaa ja vaivaa. Ammattilainen osaa tehdä työn nopeasti ja tehokkaasti, ja työn jälki on laadukasta. Me pyrimme aina tekemään työmme mahdollisimman nopeasti ja häiritsemättä asiakkaidemme arkea. Näin asiakkaamme voivat keskittyä muihin asioihin ja luottaa siihen, että putkityöt hoituvat ammattitaidolla.

Turvallisuusnäkökohdat

Putkityöt voivat olla vaarallisia, jos niitä ei tehdä oikein. Esimerkiksi kupariputkien juottaminen vaatii kuumaa juotosliekkiä, joka voi aiheuttaa palovammoja tai tulipalon, jos sitä ei käytetä oikein. Lisäksi putkistojen paineen kanssa työskentely voi olla vaarallista, jos ei tiedä, mitä tekee.

Ammattilaiset ovat koulutettuja ja heillä on kokemusta turvallisista työmenetelmistä. He osaavat käsitellä työkaluja ja materiaaleja oikein ja varmistaa, että työympäristö on turvallinen. Panostamme aina turvallisuuteen ja varmistamme, että kaikki työt tehdään turvallisesti ja asianmukaisesti.

Lopputuloksen laatu

Itse tehtynä putkityön lopputulos ei välttämättä ole yhtä laadukas kuin ammattilaisen tekemänä. Ammattilaiset osaavat tehdä työn siististi ja huomaamattomasti, mikä parantaa kodin ulkonäköä ja arvoa. Lisäksi ammattilaisen tekemä työ on usein kestävämpää ja pitkäikäisempää.

Laadukas lopputulos on tärkeä, jotta putkistot toimivat moitteettomasti ja kestävät pitkään. Me Nascotec Oy:ssä olemme ylpeitä työmme laadusta ja pyrimme aina tarjoamaan asiakkaillemme parhaan mahdollisen lopputuloksen. Kun putkityöt tehdään oikein, ne tuovat mielenrauhaa ja varmuutta siitä, että kodin putkistot toimivat moitteettomasti.

Ota yhteyttä!
Pikayhteydenottopyyntö