Energiaa säästävä ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumpulla saat lämpöä sekä huoneilmaan että käyttöveteen. Ihan huippua!
Ilma-vesilämpöpumppu on hyvä ratkaisu niin uudisrakentamiseen kuin saneerauskohteeseenkin.

Oilon AWpro -ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämmön talteen ulkoilmasta

AWpro- ilma-vesilämpöpumpun älykäs automatiikka pitää huolen siitä, että kiinteistössä riittää jatkuvasti lämpöä ja lämmintä vettä. Monipuolinen sekä hybridijärjestelmää ohjaava automatiikka tukee kaikkia lämmitysjärjestelmään liitettyjä täydentäviä ratkaisuja. Kovilla pakkasilla se ottaa tarvittaessa käyttöön mahdollisen lisälämmönlähteen tai huomioi kesällä aurinkolämpökeräimestä saatavan lisäenergian. Laajan toiminta-alueensa ansiosta AWpro pienentää energiankulutusta merkittävästi.

Ympäristöystävällistä, puhdasta, taloudellista ja vaivatonta lämmitystä

Oilon AWpro – ilma-vesilämpöpumppu ottaa energian ilmasta ja tällöin ei tarvita porakaivoa tai maalämmön keruuputkistoa. Tarvitaan vain ilmaa, vettä ja nykyaikaista tekniikkaa. Pumppu tuottaa vesikiertoiseen lämmitykseen tarvittavan lämmitysenergian hyvällä hyötysuhteella käyttövarmasti jopa -20 asteen lämpötilassa. AWpro huolehtii myös kiinteistösi lämpimän käyttöveden lämmityksestä. Pumppu soveltuu sekä saneerauskohteisiin että uudisrakentamiseen. Saneerauskohteissa vanhaa lämmitysjärjestelmää ei tarvitse purkaa, se voidaan myös jättää kovimpina pakkasjaksoina mahdollisesti tarvittavan lisäenergian tuottamiseen. Ilma-vesilämpöpumppu sopii päälämmönlähteeksi myös uudisrakentamiseen, jolloin tarvittava lisäenergia voidaan tuottaa esim. sähköllä, öljyllä tai puulla.

lue lisää: Oilon AWpro Ilma-vesilämpöpumput

Panasonic ottaa lämmön talteen jopa paukkupakkasissa

Panasonicin ilma-vesijärjestelmä toimii tehokkaasti myös talvella. Se tuottaa täyden nimellistehon -15° pakkasella ja lämpöä vielä silloinkin, kun elohopea laskee -30 asteeseen. Jos pakkanen kiristyy vielä tästäkin, sisäänrakennettu sähkövastus varmistaa lämmön riittävyyden.

Lämpö talteen myös pakkasilmasta  

Panasonicin lämpöpumpussa on alijäähdytin, joka jäähdyttää ulkoyksikössä kiertävän nesteen erittäin kylmäksi, jolloin se pystyy sitomaan itseensä lämpöä jopa -30 asteisesta ilmasta. Jos pakkanen kiristyy sitäkin kovemmaksi tai lämpimän veden kulutus on poikkeuksellisen suurta, järjestelmä lämmittää veden sähköllä.

Ilma-vesilämpöpumppu toimii haluttaessa itsenäisenä lämmityslaitteena, mutta se on helppo yhdistää osaksi hybridiratkaisua esimerkiksi aurinkoenergian, vesitakan, öljykattilan, yösähkövaraajan tai biopolttoainekattilan rinnalle.

Helpon asennuksensa ansiosta kokonaisuuden saa käyttöön jopa yhdessä päivässä. Työ voidaan tehdä talvellakin, sillä laitteisto asennetaan olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Käyttökatkos jää muutaman tuntiin, eikä se häiritse asumista. Asennuksen jälkeen vanha lämmitysjärjestelmä voidaan poistaa käytöstä.

Lue lisää: Panasonic Aquarea

Päähyödyt: puhdasta, helppoa ja taloudellista lämmitystä

Käyttökohteet: omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, teollisuus